Our service is temporarily unavailable, we will be back soon!
Komentari
Kategorije

Zašto da pređete na e-cigarete?

Posted by Sasa 14/01/2016 0 Comment(s)

Što se tiče dugoročnih prednosti pušenja e cigarete u odnosu na običnu, konačni sud još nije donet. Međutim postoji nekoliko razloga zbog kojih bi trebalo razmotriti pušenje e cigareta. Mi smo izdvojili pet glavnih razloga za prelazak na e cigarete.

 

Bez katrana i drugih štetnih aditiva

 

Pušenje e cigarete će vam pružiti svu satisfakciju koju vam pruža i obična cigareta, samo bez katrana i hiljada drugih štetnih toksikanata koji su prisutnu u duvanskim cigaretama. Ovo čini „pušenje“ e cigarete mnogo sigurnijom alternativom u odnosu na tradicionalno pušenje duvana. Uzimajaći sve zadovoljstvo koje pruža nikotin na ovaj zdraviji način može vam pomoći da donesete odluku da smanjite ili potpuno prestanete sa pušenjem. Možete da izaberete jačinu nikotina kako biste si dali veći ili manji osećaj nikotina u grlu. Ljudi koji žele da kopiraju fizički pokret pušenja bez ikakvih negativnih posledica čak uklone nikotin u potpunosti.

 

Bez pasivnog dima

 

E cigareta je čistija jer nema sagorevanje da biste je zapalili. Čin „pušenja“ e cigarete poznat kao „vaping“ (isparavanje), je zapravo uvlačenje pare, ne dima. To znači da e cigareta neće usmrdeti vašu kožu, kosu, odeću, auto, ili nameštaj koji bi se osetili na ustajali dim cigarete.

 

Ovo takođe znači da nema pasivnog dima, tako ne ne šteti nepušačima oko vas. Nepostojanje dima znači nepostojanje sagorevanja, što je sigurnije za vas, za one oko vas (uključujući ljubimce) i za vaše okruženje. Sa e cigaretom nećete više osećati potrebu da se zatvarate u ormar dok pušite!

 

Isparavanje (vaping) daje isti osećaj

 

Dok isparavate, imaćete osećaj da pušite iako to ustvari ne radite. Verovatno jedan od najšire prihvaćenih prednosti korišćenja e cigareta je to što imate doživljaj fizičke i psihološke senzacije, dok i dalje dobijate preko potrebni nikotin. Veliki deo navike pušenja je potreba za fizičkim osećajem držanja i uvlačenja dima iz cigarete, kao i stvarno unošenje nikotina. E cigareta je zadovoljavajuća alternativa zato što pokriva sve strane ove navike. Ova činjenica, u kombinaciji sa opcijom različitih jačina nikotina, trebalo bi da smanji nečiju želju za duvanom i cigaretom.

 

Uštedite novac – puno novca

 

Pušenje e cigarete je značajno jeftinije od tradicionalnog pušenja. Iako to zavisi od svakog pušača ponaosob, onaj koji puši 20 na dan može da potroši manje od 250 dinara po danu koristeći e cigarete. Ovo je značajna ušteda za one koji su navikli da plaćaju za tradicionalnu paklicu od 20 cigareta.

 

Veliki izbor aroma (ukusa)

 

E cigarete dolaze sa velikim izborom aroma. One za jednokratnu upotrebu dolaze sa već napunjenom kasetom mešavine nikotina i arome. Druge e cigarete dozvoljavaju da samostalno dopunjujete kasete sa nikotinskom tečnošću (tzv. e tečnost). Postoji dosta aroma koje se dodaju u kasete ovih e cigareta. Možete npr.  da dodajete običnu aromu ili mentol, ukus imena brenda tradicionalne cigarete koju preferirate, ili zabavnu aromu kao što je višnja ili jagoda.

 

E tečnost je dostupna u različitim novoima jačine nikotina. Iako se čini da postoji skepticizam u javnosti u vezi sigurnosti korišćenja e cigareta, uvek je dobro da uradite svoj domaći zadatak i pročitate istraživanja o razlozima za prelazak na e cigarete, jer ih ima puno.

Leave a Comment